Oliiviõli maitse

22.11.2013

Kolm omadust, mis igas kvaliteetses extra virgin oliiviõlis peavad olema on puuviljasus, vürtsikus ja mõrkjas maitse. Edasi sõltub juba asi sellest, mida keegi eelistab ja kuidas ta maitseid tunneb. Üks asi on maitsta õli huvi pärast paljalt - tehnika poolest nagu veini, vaid kogus on väiksem - ja teine asi koos toiduga. Need maitsed on erinevad, sest toit - isegi nt ciabatta - hakkab maitsekogemust tugevalt mõjutama. See, et mõni õli on mõrkjam ja ajab köhatama, on täiesti normaalne. Öeldakse, et on olemas ühe köhatuse, kahe köhatuse ja kolme köhatuse õlid.



Kui Sulle väärt oliiviõli tõesti meeldib, siis võib kergesti minna nii, et Sul kodus on mitu pudelit lahti ja ühel päeval tahad ühte, teisel päeval teist ja ülehomme kolmandat.

 

KAUBALE SAAB ISE JÄRELE TULLA

- Ülemiste Ärimaja valvelauda

   Peterburi tee 2f, Tallinn