Jäätis oliiviõliga

08.08.2014

Toidublogija Tuuli Mathisen maitsestab jäätist oliiviõliga.
Jäätis on hetkel meile saabunud kuumalaine puhul vist kohustuslikuks toiduks muutunud. Külma jahutavat jäätist ei ole kunagi liiga palju. Jäätis ja oliiviõli võib esmapilgul tunduda veider kooslus. Üks paigutub pigem soolaste, teine magusate toitude kategooriasse. Samas - kes ei proovi, see ei saagi teada, kuivõrd suurepärase koosluse suudavad moodustada korralik koorene vanillijäätis koos vürtsika ja kvaliteetse oliiviõliga. Paar soolahelvest veel viimistlemiseks ja põnev intriig maitsemeeltele ongi loodud.
Sel korral kasutasin jäätisele särtsu andmiseks Cladium Hojiblanco oliiviõli. See on oliiviõli, mis oma maitselt vürtsikam ja rohelisem. Just selline oliiviõli, mille puhul piisab ka väiksest tilgast, et maitsemeeled lahti lüüa ja mõnusalt mitmekülgseid lisanüansse tekitada. Seda tüüpi oliiviõli tasuks käepärast hoida neil, kes oskavad lugu pidada nüansirikastest ja iseloomuga oliiviõlidest, mida saab edukalt maitse viimistlejana kasutada. Paar tilka salatile, bruschettale, risotole või kuhu iganes ja kogu maitsebukett omandab hoopis erksama iseloomu.
Retsepti siinkohal justkui polegi. Võta paar palli head vanillijäätis, kalla peale oliiviõli ning lisa mõned soolahelbeid. Peensoola pole mõtet peale riputada, sobib ikka pigem kvaliteetne soolahelves (nt Maldon või Himaalaja vms).
ALLIKAS: http://toiduteemal.blogspot.com/2014/08/jaatis-oliivioliga.html

 

KAUBALE SAAB ISE JÄRELE TULLA

- Ülemiste Ärimaja valvelauda

   Peterburi tee 2f, Tallinn