Extra virigin oliivõliga (EVOO) tuleks küpsetada kuumusel mitte üle 190 -210°C, kõrgema kuumuse juures hakkab õli kaotama oma kasulikke aineid. Praadimine ja keetmine ei hävita EVOO tervislikke polüfenoole. Toiduõli suitsemispunktiks on temperatuur, mille juures õli hakkab lagunema ja suitsema. Oliiviõli sobib kõikide toitude valmistamiseks, sellega võib küpsetistes asendada ka võid või margariini – tulemus saab mahlasem. On hea roogade praadimiseks, sest ei imendu toiduainetesse, vaid jääb nende pinnale.
Kvaliteetset extra virgin oliiviõli kasutatakse valmis maitseainena ning seda võib valada peaaegu kõikidele toiduainetele nagu näiteks salat, riis, kartul, köögiviljad, liha, kala jm. Oliiviõli on kasutatud toiduvalmistamisel tuhandeid aastaid. Oliiviõli sobib väga paljude toitudega ning seda tuleks kasutada vähem tervislike rasvade ja või asemel.
Kuumutada ei tohi - sojaõli, maisiõli, päevalilleseemneõli, saflooriõli - nende kuumutamisel tekivad toksilised, kantsereogeensed ühendid.
http://www.oliveoiltimes.com/olive-oil#c9
----------
Polüfenoolid on rühm taimseid ühendeid, mida leidub teatud puu- ja köögiviljades. Paljud polüfenoolid toimivad antioksüdantidena ja vähendavad organismis vabade radikaalide kahjustavat toimet.